сряда, 4 ноември 2015 г.

"Аз съм Воин!" - поучителната история на един шампион по Муай Тай и ММА


Надали някой е можел да си представи как неколкократен Световен шампион по Muay Thai ще стане един ден Световен шампион и по MMA? Блогът на Evolve разказва поучителната история на боеца Dejdamrong Sor Amnuaysirichoke, озаглавена "Аз съм воин!". Тайландецът израснал в условията на екстремална бедност става международна MMA Суперзвезда на Световно ниво. 

Роден в бедно семейство в Транг, Тайланд, той започва да се занимава с Муай Тай на 9-годишна възраст с цел да припечелва пари и да помага на семейството си. Помага му страстта към бойното изкуство.

Въпреки че баща му споделя неговата страст, то майка му е била против Деджамронг да се занимава с Муай Тай, тъй като се бояла, че ще пострада. Действително, да живееш живота на Муай Тай боец не е един от лесните начини. 

"Тренировките бяха сурови и изтощителни, вследствие на което често съм ги прекъсвал със сълзи на очи", споделя Dejdamrong. Преминавайки през трудностите той научава значението на постоянството и решителността - уроци, които е научил за цял живот. 

Година по-късно, 10-годишният Dejdamrong печели първия си бой. По време на кариерата си той ще спечели над 400 срещи. Тайландецът става трикратен Световен шампион на Lumpinee, шампион на Тайланд, Omnoi Champion, Shell Rimula Tournament Champion и Channel 3 Muay Thai Champion.


В схватка в Япония, снимки Evolve

На 30-годишна възраст може би очаквате, че се е оттеглил, окачайки ръкавиците на пирона. Той се премества в Япония, където преподава Муай Тай, но се и бие там, печелейки девет срещи. 

Dejdamrong не се отказва от битките. След като се премества в Evolve MMA в Сингапур, той намира ново предизвикателство. 
"Видях мои приятели от Бразилия, които се състезаваха в MMA за ONE Championship," разказва Dejdamrong, "Мислих си, че трябва да се заема и аз с това, но първоначално трябваше да изуча BJJ (Бразилско Джиу Джицу)"

Dejdamrong започва тренировки с тима на Evolve Fight Team и става легенда. Днес е първият тайландец, който е печелил Световна титла в MMA. Въпреки всички очаквания той е спечелил 2 от петте си срещи чрез събмишън, което въобще не е лошо за Муай Тай боец. 

Сега Dejdamrong има възможността да подари на родителите си собствен дом и даже собствена кола. 

Dejdamrong е пример да това как чрез упорита работа, постоянство и с неразривен боен дух, всичко е наистина възможно. На 13 ноември той ще защитава титлата си в ONE Championship: Pride of Lions в Сингапур.


Източник: Evolve MMA 
Превод и редакция: Драгомир Драганов - СК "Легия"

0 коментара:

Публикуване на коментар