петък, 9 септември 2016 г.

Легенди на Кикбокса и Муай Тай: Nokweed Davy се биеше по всяко време, на всяко място, срещу всеки


Истинското му име е Wichit Somboon, познат на ринга като Nokweed Davy, той е легендарен Muay Thai шампион. Nokweed Davy почина внезапно през миналата седмица на 51-годишна възраст в Тайланд. 

Както мнозина други nak muay Nokweed Davy произхожда от бедно семейство, живеещо в Южен Тайланд. Той започва своята кариера на 7-годишна възраст, прокарвайки своя път до върха през 80-те и 90-те години на миналия век. Тойе трикратен шампион на стадиона Rajadamnern в три различни категории. 

Правилото "По всяко време, на всяко място, във всяка категория" важи за него. Тежащ 72 кг. той се бие срещу 107-килограмовата звезда на К-1 Жером Льо Боне през 1995 г. 
Nokweed Davy  има 312 битки на ринга и въпреки страховитата си кариера, той остава скромен и не говори много за миналото си. Kevin Siam, кореспондент на Siam Fight News, си спомня:

"Nokweed никога не искаше нищо от никого, никога не ламтеше за пари и не обичаше да споделя своите боксови истории. Той беше срамежлив и не се хвалеше никога. В залата обаче беше истински звяр." 

Някои детайли от миналото му са достойни за сюжет от екшън филм. Така например в спор с таксиметров шофьор Nokweed Davy му нанася ритник с левия си крак, убивайки опонента си на място. Легендата гласи, че докато е в затвора, тайландската мафия го измъква от там срещу уговорката да загуби няколко срещи. 

На 40-годишна възраст се оттегля от активната си кариера на боец и става треньор. Известният сега Джабар Аскеров е бил негов ученик. 

Източник: fightland.vice.com

0 коментара:

Публикуване на коментар