понеделник, 18 април 2016 г.

Легенди на Кикбокса и Муай Тай: Ще видим ли сблъсъка Рико Верховен - Бадр Хари?


Холандският "Принц на кикбокса" Рико Верховен хвърли ръкавицата на Бадр Хари (Мароко). Това се случи в телевизионно интервю по холандска телевизия. Водещият го попита дали е вярно, че иска да проведе бой с Хари, на което Рико отговори, че няма проблем, стига Бадр Хари да е съгласен. Верховен беше подканен от водещия да отправи предизвикателството на момента, на което холандецът отговори: "Бадр, ти знаеш, че съм готов, аз съм номер 1 в своята категория, и ако си готов за бой, дай да го направим!"

Половин час по-късно Бадр Хари отговори в Туитър, приемайки предизвикателството:


Рико Верховен е роден на 10 април 1089 г. и е Световен Glory шампион в тежка категория. Той започва да се занимава с бойни изкуства на 6 г. в залата по киокушин карате, трениран от баща си. На 7-годишна възраст започва да се занимава и с кикбокс. През годините се е бил с един от най-големите имена в бойните спортове, побеждавайки своя кумир - Петер Аертс, от когото се е възхищавал като дете, гледайки мачовете му от К-1 в Япония. 





След мача си с Аертс, за да не губи форма се записва за мач по професионален бокс, побеждавайки във втория рунд с нокаут Янош Финфера от Унгария.


Верховен е Световен Glory шампион в тежка категория от 2013 до сега. В интервю признава, че е имал намерение да стане ММА боец и преди да подпише с Glory се е заел с граплинг, включвайки се в състезания, като до момента няма загубен мач, ставайки шампион на Холандия. Той не изключва възможността да смени кикбоксьорския ринг с октагона в бъдеще, както и да се качи отново на професионалния боксов ринг.

0 коментара:

Публикуване на коментар