понеделник, 27 юли 2015 г.

Магията на мистичните Muay Thai татуировки

Снимка: sak-yant.com

Сигурно сте виждали Muay Thai бойци изрисувани с мистични татуировки по тялото. Какво означават обаче, знаят само малцина. Благодарение на Muay Thai World ще имате възможност на научите повече за магическия свят на Sak Yant татусите. 

Мнозина Muay Thai бойци са с магическите Sak Yant татуировки. Те обаче не са само красива декорация на тялото. Твърди се, че изображенията притежават мистични сили. 

Sak Yant татуировките са действителни будистки татуси, които се правят само от монаси. Само по този начин боецът може да се сдобие с магическия ефект, който желае. Специална будистка церемония е част от процеса по татуирането. 

Sak Yant Tattoos се гравират по традиционен начин с игла, свързана с бамбукова тръба. Сравнено с модерната техника за татуиране, този начин е значително по-болезнен и отнема повече време. Смята се, че дори самото мастило съдържа магически съставки като пепелта на починал монах се смесва с други тайни компоненти. 

Ако си мислите, че ще вземете картинките по-долу и ще изтичате в най-близкото студио, трябва да ви разочаровам. Дори и да се изрисувате с тези символи, вие няма да придобиете тези мистични, магически сили. Татуировката трябва да бъде направена по традиционния начин от будистки монах. Мнозина Muay Thai бойци си правят подобни татуировки именно със защитна цел. 


Най-популярни Muay Thai татуировки – Sak Yant


Hah Taew – Петте свещени линии 



Един от най-популярните Sak Yant Thai татус е Hah Taew. 

Всяка от петте линии има свой магически и свещен смисъл. Те защитават татуирания от зли духове, дарявайки го с щастие и успех.


Gao Yord – 9 кули


Gao Yord обикновено се татуира на врата. Геометричният дизайн изобразява деветте свещени върхове на планината Меру и съдържа будистки символи. 

Tiger Yant


Muay Thai Tiger Tattoo:
Тигърът е символ на сила и мощ, но също така и на безстрашие. Този татус е един от най-предпочитаните от муай тай бойците. 


Muay Thai Hanuman Tattoo (Хиндуистки бог маймуна)


Един от най-популярните Muay Thai  татуси е изображението на Hanuman. Това е хиндуистки бог и носителят на тази татуировка е благословен със смелост и кураж. Hanuman е почитан от много хора като символ на сила, отдаденост и постоянство. 

Ganesha Tattoo 


Ganesha също е хиндуистки бог, който се ползва с огромна популярност в Тайланд. Ганеша се изобразява със слонска глава. Според суеверията той е способен да разчисти пътя ви от всякакви пречки, но също така може и да ви постави такива, ако не го почетете. 


Светът на Sak Yant татуировките е богат и е труден за разбиране от чужденците. Тук можем да обясним много малка част от символиката им. По-голямата част от мистическите значения на татусите са известни само на будистките монаси от храмовете в Югоизточна Азия. 

0 коментара:

Публикуване на коментар