вторник, 28 юли 2015 г.

Бойните спортове и музиката


В съвременния свят музиката и бойните спортове се преплитат много често. Те имат за цел да забавляват широката музика. Зрелищността на бойните спортове се съчетава отлично с тежките рифове на метъл групите или с ритъма на хип хопа и рапа. Артистите използват това успешно, за да нахъсат феновете и да увеличат продажбите си, правейки реклама на бързо завземащите пазара бойни спортове, ползвайки в клиповете си лицата на едни от най-популярните към момента бойци. Естествено, по-често се експлоатират смесените бойни изкуства, тъй като са особено популярни в САЩ, а и по света. 

Вижте видеотата по-долу!

Един от най-яките клипове, представящи бойни спортове, е този на Godsmack - Cryin' Like A Bitch. За снимките те са получили специалното разрешение на Дейна Уайт, президента на UFC, и достъп до видео архива на организацията. 



Във видеото на Amaranthe - Drop Dead Cynical може да видите сцени от различни бойни изкуства, представящи се на ринга като капоейра, таекуондо, кикбокс, муай тай, карате, джу-джитцу и т.н.




Един от първите клипове, представящи MMA, е този на индъстриъл бандата American Head Charge с участието на UFC боеца Chuck Liddell.



Shadows Fall е друга метъл банда с клип, посветен на бойните спортове.



Надали е изненада за някого, че бразилците от Sepultura са поканили клана Грейси за видеото си към песента Attitude.



Още едно музикално видео, посветено на Джиу Джицу:



За това видео Тейлър Суифт е вземала уроци по смесени бойни изкуства:



Още едно видео, посветено на MMA:



В това видео може да видите звездите на UFC Vitor Belfort и Cezar Ferreira:



Хип хоп и MMA:


Някаква "боза" и MMA:


Метъл рап и MMA:



За да не подминем и родната сцена, ето и едно видео на Анн Джи, която също реши, че ще става MMA girl:

0 коментара:

Публикуване на коментар