сряда, 22 юли 2015 г.

Защо Muay Thai е най-доброто бойно изкуство в света?


Създадено преди стотици години, древното бойно изкуство Muay Thai е познато заради своята огромна мощ, максимална ефективност и простота. Тайландският бокс още е познат като "Art of Eight Limbs" (Изкуството на осемте крайника), тъй като създава перфектна хармония при използването на ритници, удари с коляно, лакти и юмруци, всичко това съчетано с грация и финес. 

Muay Thai е едно от най-разпространените и изучавани бойни изкуства в света. То се е доказало със своята ефективност, поради което е "взето на въоръжение" в смесените бойни изкуства (MMA). 



Муай Тай е широко признато като най-ефективен сред ударните бойни изкуства. Тайландският бокс е изтърпял проверката на времето в различни реални ситуации през стотиците години на своето съществуване. Той е високо ефективен и при самозащита. Макар че мнозина познават само страйкърската му страна, в Muay Thai също така има хвърляния, ключове, подсечки и т.н. Триединството между тяло, съзнание и дух дава на практикуващите увереността, за да се справят в ситуации в реалния живот, когато трябва да се защитят от нападение.


Muay Thai е едновременно аеробно и анаеробно натоварване 


Бокс със сянка, подскачания и бързи предвижвания ви натоварват аеробно, подготвяйки ви за по-интензивна работа. 



Упражняването на удари с ръце и крака по тежките чували и лапи, а също така и работата в клинч, изграждат анаеробната издържливост. Това прави Muay Thai също така и чудесен начин за фитнес. С продължителни тренировки Muay Thai ще изгради у вас сила, ловкост и издържливост. Не е за пренебрегване факта, че с 

Muay Thai вие ще горите по 1000 калории на час

Заниманията с този спорт ще ви помогнат да свалите излишните мазнини, да подобрите тонуса си и да постигнете желаната от вас форма. 


Muay Thai калява съзнанието, тялото и духа ви


Както е казал великият Muay Thai Grandmaster Kru Yodtong Senanan: 


"Muay Thai развива вашата вътрешна сила и увереност в самия себе си." 


Подобрявайки вашата физическа кондиция, Muay Thai изгражда още дисциплина на ума чрез контрол над емоциите. 



Една от най-големите заблуди сред някои е, че Muay Thai е кървав спорт, но както и други бойни изкуства той култивира важни ценности у практикуващите го. Скромност, дисциплина и вдъхновение са може би най-важната част от това бойно изкуство. 



Muay Thai развива у практикуващите го смелост, достойнство и воински дух. Тези качества без съмнение помагат във всяка една сфера на живота ни. 


По материали на evolve-mma.com


0 коментара:

Публикуване на коментар