сряда, 15 юли 2015 г.

Федор Емельяненко: "Дойде време да се върна на ринга"


Един от най-големите бойци в съвременните бойни спортове, Федор Емельяненко, заяви, че се завръща на ринга. 


"За всеки спортист е много важна възможността да се занимава със своята любима работа: да се раздава на тренировките, да излиза на състезанията, за да защитава честта на Родината си.

За времето докато работих в Министерството имах възможността да поработя над развитието на бойните спортове, тясно си взаимодействах с президентите на различните спортни федерации, изучих проблемите отвътре и според силите си се опитвах да ги разрешавам. Сега обаче чувствам, че е дошло времето да се върна на ринга.Успях да се излекувам и възстановя от старите травми.

През последните три години поддържах физическа форма, но това ниво не е достатъчно, за да изляза в бой. Поради това неотдавна пристъпих към интензивни тренировки. Събрахме екип от различни треньори и специалисти, които ще ми помагат в тернировъчния процес...Сега се водят преговори с комапниите, които провеждат боеве. Когато постигнем договорка, ще се появи и информация за датата на следващия ми бой и името на съперника."
Федор Емельяненко е четирикратен световен шампион по ММА в тежка категория по версия Pride FC, двукратен - по RINGS, трикратен - по WAMMA, четирикратен световен шампион и седемкратен шампион на Русия по бойно самбо, а също така е и заслужил майстор на спорта по самбо и майстор на спорта от международна класа по джудо. 
Той започна кариерата си през 2000 г. и е провел 40 срещи, от които 35 е спечелил.

0 коментара:

Публикуване на коментар